Khairulaza.com

Tell story, drink coffee & make money online !

Web Hosting

Peningkatan kos sara hidup dan apa tindakan seterusnya?

image_pdfimage_print

Wah .. di mana-mana pun sekarang ini ramai yang membicarakan tentang peningkatan kos sara hidup dengan kedatangan tahun 2014. Pelbagai isu kenaikan harga barang keperluan, harga petrol, kenaikan kadar tarif elektrik dan pelbagai kenaikan lagi menjadi topik perbualan samada di facebook, twitter ataupun di kedai-kedai kopi.

peningkatan-kos-sara-hidup

Peningkatan barangan dan kos sara hidup ini tidak selari dengan kenaikan gaji. Malahan mungkin ramai yang tidak mendapat imbuhan kenaikan gaji. Maklum sajalah kalau dulu sudah memang tidak mencukupi kini memang bertambah parah jadinya.

Peningkatan kos sara hidup di dalam 20%-30% ini memang cukup membebankan. Ramai yang buntu dalam mencari jalan penyelesaiannya. Dengan peningkatan ini, beban hutang pun pasti bertambah kerana ramai yang mencari alternatif seperti membuat pinjaman atau menggunakan kad kredit di dalam mengatasi masalah aliran tunai dalam jangka masa pendek.

Apa tindakan anda? Kerja lebih masa? Over time ? Ada ke over time? Buat dua kerja ? Atau mencari alternatif lain seperti menjalankan perniagaan secara part time ?

Apa pilihan anda? Berniaga part time dengan tulang empat kerat ? Menggunakan masa anda sepenuhnya atau menjalankan bisnes di mana anda boleh “leverage” tenaga, usaha dan modal orang lain?

Apa yang saya maksudkan ialah bisnes networking ! Di mana anda bukan hanya menjalankan bisnes ini bersendirian tetapi setiap usaha kecil yang di lakukan oleh setiap orang , semuanya akan mendapat manfaat ataupun imbuhan.

Bisnes networking ideal yang saya sarankan ialah Home based business yang anda boleh lakukan di rumah di mana anda boleh “leverage” sepenuhnya kepada penggunaaan laptop/komputer dan juga internet.

Bisnes networking yang ideal ini sepatutnya boleh anda jalankan dengan menggunakan internet semata-mata. Pendaftaran, pembayaran, kiriman dan pembayaran komisen semuanya di lakukan di atas talian atau internet.

Anda boleh jalankan secara part time selepas waktu bekerja dalam 2-4 jam sehari. Salah satu bisnes networking yang ideal ini ialah Exfuze Seven Plus. Exfuze yang di tubuhkan di Florida, USA pada 2008 merupakan salah satu syarikat Network marketing yang sedang meningkat naik di mana produk yang bertaraf antarabangsa seperti Seven Plus classic dan Proforma mendapat sambuatan yang hebat di  11 buah negara.

3-langkah-exfuze-malaysia

Bisnes Exfuze bermodalkan jumlah yang minima jadi ianya adalah berisiko yang rendah sekali. Kesemua aktiviti urusan kiriman dan pendaftaran di lakukan 100% secara online.

Berminat untuk mendapatkan informasi lanjut mengenai Exfuze Seven Plus anda boleh klik di sini atau hubungi admin, Khairul di 012-5396213 untuk penerangan selanjutnya.

exfuze-seven-classic-travel

Jangan biarkan peningkatan kos sara hidup ini menggangu prestasi kewangan dan aliran tunai anda , buatlah sesuatu untuk memastikan anda dapat mengatasi kemelut kenaikan harga barang dan peningkatan kos sara hidup dengan melakukan sesuatu dari sekarang !

Jom ke Exfuze Malaysia dengan bimbingan mentor dan coach secara percuma di seluruh Malaysia .

Did you like this? Share it:

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Panggilan percuma se

Salam hormat buat pengunjung blog ini. Hari ini Ahad, jadi ...

Tempahan Tat Nenas R

Mood raya dah kan? Yang pasti biskut raya dan juadah ...

Gano Excel Leaders M

Semalam 19hb. Mei 2017 telah di adakan satu perjumpaan Pemimpin ...

Gano Excel Malaysia

Salam sejahtera semua ! Lama saya tidak dapat update blog ini. ...

Home Meeting Gano Ex

Salam hormat semua. Malam ni saya nak update sikit la ...

Twitter updates

No public Twitter messages.