Khairulaza.com

Tell story, drink coffee & make money online !

Web Hosting

Kebaikan rx crystal stemcell

image_pdfimage_print

Ramai nak tahu apakah kebaikan rx crystal yang di pasarkan oleh Rx International dan merupakan formula daripada Dato Dr Nordin Darus. Di sini adalah penerangan dan soal jawab rx crystal dari fb page Dato Dr Nordin Darus.

rx-crystal-liquid-rxi

1. Apa itu RxCrystal?

Formula hablur 100% natural yang boleh bantu lebih daripada 50 jenis penyakit. Di antara penyakit yang telah mendapat maklum balas positif termasuk darah tinggi (saya sendiri merasai perbezaan ketara – tidak perlu ubat darah tinggi), kencing manis dan arthritis. Begitu juga dengan pesakit kanser – peparu, serviks dan payudara – ada yang telah melalui rawatan menggunakan RxCrystal. Senarai masalah kesihatan yang boleh dibantu RxCrystal semakin bertambah dari hari ke hari. Alhamdulillah.

2. Bagaimana RxCrystal ini berfungsi?

RxCrystal bertindak ke atas stem cell. Stem cell adalah ibu sel di dalam tulang sum sum. Stem cell mengeluarkan sel setiap hari dalam kuantiti yang banyak bagi menggantikan sel-sel yang sudah mati dalam tubuh badan.

Proses pengeluaran sel ini banyak bergantung kepada maklumat yang sampai ke stem cell. Sekiranya berlaku pencemaran “signal” – pemakanan tak betul, udara tercemar, bahan-bahan toksik dalam harian, atau faktor genetik sendiri – maka stem cell juga akan mengeluarkan sel-sel yang “tercemar”. Sel tercemar ini yang akan menyebabkan masalah kesihatan atau membuatkan badan tidak mampu melawan penyakit.

Fungsi utama RxCrystal adalah untuk memberikan “signal” semulajadi yg tidak tercemar kembali kepada stem cell – sejurusnya melahirkan sel-sel baru yang sihat.

3. Okay. Boleh tak beri gambaran prosesnya?

Bayangkan tulang sum-sum kita adalah mesin fotostat. Ia akan mengeluarkan salinan sel-sel berdasarkan “master copy” yang difotostat.

Pada permulaan kehidupan, “master copy” ini bersih dan tidak tercemar. Tetapi lama-kelamaan (atau kerana faktor genetik), “master copy” ini boleh menjadi rosak, kotor. Jadi salinan dari “master copy” ini juga akan jadi rosak.

RxCrystal, apabila diambil, akan mengambil tempat “master copy” dan membetulkan semula proses pengeluarannya.

4. Bagaimana pula RxCrystal melakukan sedemikian?

Konsep ini diberikan nama Alamtologi yang dikaji oleh pakar sains dari Malaysia sendiri. Pendek kata, melalui siasatan ke atas aspek sains dalam Islam, sejarah purba (contoh: piramid), alam semulajadi (contoh: semut), dan ilmu matematik, Alamtologi telah menemui satu formula yang merupakan hukum asas pengiraan alam. Formula inilah yang digunakan untuk memberikan ukuran asas bagi membetulkan sel dalam badan.

Apabila pesakit mengambil RxCrystal, aspek fizikalnya (garam,gula & air) hanyalah sebagai pembawa maklumat. Maklumat inilah yang akan diterima stem cell dan digunakannya.

5. Hanya garam, gula dan air?

Ya, kandungan fizikal RxCrystal adalah garam, gula dan air suling. Tetapi bayangkan bagaimana maklumat di Internet bertukar. Semua aspek digital tidak boleh dinampak mata kasar – dan wayar kecil yang menghubungkan kita itu hanyalah aspek fizikal yang sebenarnya pembawa sahaja – adakah nilai maklumat yang disampaikan itu sama nilainya dengan nilai wayar? Sudah tentu tidak.

Begitu juga dengan garam, gula & air di RxCrystal. Ia adalah pembawa.

6. Okay Dr. Bagaimana cara pemakanan?

Ambil 1 sachet (0.1g) hablur 2x sehari – sebelum tidur dan selepas bangun. Letakkan di bawah lidah dan biarkannya larut sendiri.

7. Ada kesan sampingan?

Bergantung kepada keadaan stem cell masing-masing.

Contoh: Bagi mereka yang ada masalah sendi tetapi dihilangkan melalui mengambil ubat setiap hari atau melalui corrective surgery, waktu permulaan ambil, sendi mungkin “tertangkap” atau rasa sakit datang semula.

Contoh-contoh lain yang berlaku bagi mereka yang ada penyakit (sama ada sedar atau tersembunyi) kronik adalah masalah ruam, badan panas, mengantuk teruk, demam, selsema.

Tetapi reaksi sebegini bukan perkara biasa dan mungkin berlaku dalam 2-3 daripada 10 pengambil RxCrystal.

8. Wah, bunyi macam teruk.

Ya, itulah dinamakan “healing crisis”. Dalam semua perubatan semulajadi, terutama seperti RxCrystal yang mensasarkan ke asas stem cell, badan akan memberi tindak balas di waktu permulaan.

Kalau ambil ubat, jarang nak nampak healing crisis kerana fungsi ubat moden adalah merawat simptom. Contoh: Anda demam, ambil panadol, kurang demam. Panadol melawan masalah demam, tetapi kenapa anda demam? Persoalan ini diluar skop perubatan Panadol.

RxCrystal pula merawat peta sel anda di stem cell. Masalah di bahagian selular apabila dibetulkan, pasti memberi reaksi ke atas sel-sel sedia ada yang dah biasa dengan keadaan “berpenyakit”. Reaksi sel semulajadi adalah untuk melawan elemen baru – itulah munculnya healing crisis.

9. Berapa lama crisis, kalau berlaku?

Dinasihatkan meneruskan program rawatan RxCrystal selama minima 15 hari. Menjelang hari ke-10, kebanyakan healing crisis dah hilang – maka proses pemulihan selular berlaku pula.

10. Okay, akhir sekali, bagaimana untuk membeli RxCrystal?

Anda boleh mendapatkannya melalui link Rxi2u dengan klik di sini atau sila hubungi Khairul di 012-5396213.

Di sini saya ingin kongsikan dengan anda beberapa testimoni daripada pengguna yang sudah mendapat manfaat dari kebaikan rx crystal.

rx-crystal-testimoni-rxi-1 rx-crystal-testimoni-rxi-2 rx-crystal-testimoni-rxi-3 rx-crystal-testimoni-rxi-4

 

Did you like this? Share it:

Subscribe to email feed

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Panggilan percuma se

Salam hormat buat pengunjung blog ini. Hari ini Ahad, jadi ...

Tempahan Tat Nenas R

Mood raya dah kan? Yang pasti biskut raya dan juadah ...

Gano Excel Leaders M

Semalam 19hb. Mei 2017 telah di adakan satu perjumpaan Pemimpin ...

Gano Excel Malaysia

Salam sejahtera semua ! Lama saya tidak dapat update blog ini. ...

Home Meeting Gano Ex

Salam hormat semua. Malam ni saya nak update sikit la ...

Twitter updates

No public Twitter messages.