Khairulaza.com

Tell story, drink coffee & make money online !

Web Hosting

Konsep bisnes impian saya

image_pdfimage_print

Salam sejahtera semua. Ramai orang mempunyai citarasa tersendiri mengenai bisnes impian masing-masing. Dalam penulisan blog saya pada kali ini saya nak ceritakan apakah konsep bisnes impian yang saya inginkan !

Sebagai seorang yang selesa menjalankan bisnes dari rumah (home based business), saya mencari-cari konsep bisnes yang sesuai dengan cara saya bekerja . Di bawah ini adalah kriteria bisnes impian saya. Bagaimana dengan anda?

Apa yang saya nak ceritakan di sini adalah Bisnes konsep MLM yang sesuai dengan cara saya bekerja !

financial_freedom_exfuze_malaysia

 1. Modal yang rendah – Konsep bisnes yang saya impikan adalah yang boleh di jalankan dengan modal yang rendah di mana setiap orang yang berminat melakukannya boleh mengeluarkan modal kerana ianya berpatutan.
 2. Risiko yang rendah – Jika bisnes nya modal rendah, maka semestinya risiko nya juga rendah kerana sekiranya kita rugi sekalipun, jumlahnya tidaklah terlalu banyak.
 3. Tidak bergantung kepada diri sendiri sahaja – Apa yang saya maksudkan di sini ialah saya masih boleh mendapat pendapatan atau imbuhanan walaupun pada masa di mana saya tidak ada untuk melakukan transaksi bisnes (jual beli ) tersebut. Dengan konsep ini walaupun di manapun anda berada, bisnes anda akan tetap mengalirkan keuntngan kepada anda !
 4. Boleh di lakukan sepenuhnya secara online – Ada sesetengah bisnes MLM di mana pendaftaran, pembelian, kiriman dan sebagainya tidak boleh di lakukan secara online. Tetapi bagi saya konsep bisnes MLM yang menjadi pilihan adalah apabila kita boleh membuat pendaftaran secara online, pembelian secara online, kiriman di lakukan oleh HQ secara online dan kesemua transaksi dilakukan secara online sepenuhnya. Dan yang penting sekali, ianya adalah produk yang berbentuk fizikal.
 5. Syarikat menyediakan laman web personal kepada anda – Dengan adanya laman web peribadi yang di berikan kepada anda, anda boleh membuat penajaan secara online 24 jam sehari, 7 hari seminggu.
 6. Pasaran Global – Dengan adanya web peribadi yang di sediakan oleh syarikat dan mempunyai pasaran global penajaan boleh di lakukan dengan lebih pantas. Dengan teknologi video conference, webinar dan skype, ianya boleh di realisasikan oleh semua orang
 7. Seamless Marketing Plan – Sekiranya di setiap negara pelan pemasaran nya berbeza, maka penajaan global tidak dapat di lakukan tetapi sebaliknya jika pelan pemasaran adalah sama, maka penajaan global boleh di lakukan secara online

new-member-pack-exfuze-malaysia

Baiklah, ini adalah 7 kriteria bisnes impian saya . Setelah saya menganalisa pelbagai bisnes MLM atau Network Marketing di Malaysia samada dari syarikat global atau lokal, saya telah memilih Exfuze sebagai landasan yang menepati kriteria konsep bisnes MLM impian saya ….

Kenapa Exfuze ?

 1. Modal dan risiko yang rendah – Modal yang minima dan berpatutan bagi saya adalah di bawah RM400 untuk bermula. Modal memulakan bisnes Exfuze ialah bermula dengan pakej 2 botol Exfuze Seven plus dan keahlian yang berjumlah RM371 . Ini adalah di antara modal yang terendah untuk sebuah syarikat MLM antarabangsa. Di samping itu, untuk melayakkan anda mendapat komisen, minima maintainance bulanan adalah sebotal Exfuze seven plus yang bermodalkan RM157.50 (Di bawah RM160 !)
 2. Pasaran Global –  Exfuze sudah bertapak di 10 buah negara iaitu di Amerika Syarikat, Canada, Australia, New Zealand, Taiwan, Jepun, Thailand, Malaysia, Singapura dan Hong Kong. Dengan adanya web replika peribadi yang di berikan oleh syarikat, anda boleh membuat penajaan di 10 buah negara dengan hanya melakukannya dari rumah anda ! Lagipun Exfuze adalah syarikat yang sudah melepasikan tahap 5 tahun . Exfuze di tubuhkan pada 2008 .
 3. Transaksi secara online – Sukakah anda sekiranya anda perlu ke stokis membeli produk dan pada masa yang sama menghantar produk kepada jaringan anda setiap kali ada tempahan ? Pada saya ini tidak perlu di lakukan kerana di dalam Exfuze anda boleh melakukan beberapa klik untuk membuat tempahan dan pakej akan di kirimkan kepada anda. Malahan anda boleh membuat drop ship sekiranya ada tempahan dari pelanggan melalui member area web anda…. Sekali lagi anda hanya lakukan dari rumah !

Dengan kelebihan yang ada di dalam Exfuze, ianya menjadi satu bisnes impian saya yang paling utama kerana ianya menepati kesemua citarasa dan kriteria yang saya tetapkan sebagai satu bisnes impian dari rumah !

Adakah anda juga mempunyai bisnes impian seperti ini? Adakah Exfuze yang memasarkan produk supplemen kesihatan exfuze seven plus menepati citarasa anda ?

Jika anda mahukan informasi lanjut bagaimana anda boleh menjalankan bisnes impian bersama Exfuze Seven Plus sila klik di sini untuk mendaftar atau hubungi Khairul di 012-5396213 untuk maklumat lanjut.

Katakan YA kepada satu bisnes yang anda boleh lakukan di hujung jari anda di rumah pada masa lapang anda di Exfuze Malaysia !

Did you like this? Share it:

2 Responses so far.

 1. kamariah bt Mohd Amin says:

  sekali saya jadi member dengan membeli 8 botol, adakah saya akan mendapat harga yang sama (rm 112/ botol) tuk belian sebotol yang seterusnya.

  • coachkhairul says:

   Mesti beli ikut pakej. Jika beli sebotol harganya lebih mahal jika ambil terus 4 botol dalam satu resit.


Subscribe to email feed

 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube

Panggilan percuma se

Salam hormat buat pengunjung blog ini. Hari ini Ahad, jadi ...

Tempahan Tat Nenas R

Mood raya dah kan? Yang pasti biskut raya dan juadah ...

Gano Excel Leaders M

Semalam 19hb. Mei 2017 telah di adakan satu perjumpaan Pemimpin ...

Gano Excel Malaysia

Salam sejahtera semua ! Lama saya tidak dapat update blog ini. ...

Home Meeting Gano Ex

Salam hormat semua. Malam ni saya nak update sikit la ...

Twitter updates

No public Twitter messages.