Khairulaza.com

Tell story, drink coffee & make money online !

Web Hosting
image_pdfimage_print

Kajian perubatan moden mendapati bahawa daun dan bunga Luobuma mengandungi quercetin, glikosida (Glycosides) yang bermanfaat untuk jantung, flavonoid dan asid amino. Teh Luobuma yang sudah diproses dapat menyeimbangkan tekanan darah, lemak darah, melembutkan pembuluh darah, menguatkan otot jantung, memperbaiki kualiti tidur, menyelesaikan masalah sembelit dan meningkatkan daya imunisasi badan.

Kesan biologi Luobuma terhadap prestasi jantung ialah membantu menurunkan kadar kolesterol yang dibawa oleh makanan ke dalam badan, termasuklah hiperlipidemia (TC), trigliserida (TG), low density lipoprotein (LDL-C) dan melambatkan kadar penurunan kolesterol lipoprotein high-density (HDL-C) serta meningkatkan aktiviti SOD.

Sebahagian kecil daripada pengguna yang mengambil teh Luobuma mungkin mengalami tindakbalas seperti ketidakselesaan perut, kehilangan nafsu makan, mual, cirit dan beberapa reaksi yang lain, tindakbalas ini adalah disebabkan oleh masalah badan yang menghadapi pemulihan. Sekiranya ketidakselesaan berterusan adalah dinasihatkan berhubung dengan pakar perubatan anda.

10 kesan utama teh Luobuma terhadap masalah kesihatan:

1. Mempunyai kesan ke atas penyeimbangan tekanan darah, ini disebabkan oleh Glikosida dan Rutin bersama bahan aktif lain yang boleh merangsangkan sebahagian tubuh badan untuk merembeskan histamin atau kesan langsung pada reseptor histamin. Melebarkan pembuluh darah, menyeimbangkan tekanan darah dan untuk mengelakkan sindrom koronari akut dan kerosakan pembuluh darah.
2. Anti-kanser dan melambatkan kesan penuaan. Daun Luobuma kaya dengan glukosa, boleh meningkatkan daya tahan sel-sel normal terhadap serangan penyakit kanser, berperanan dalam perlindungan radiasi. Luobuma dapat meningkatkan aktiviti enzim antioksidan dan mengurangkan pigmen coklat yang dirembeskan oleh hati. Ia dapat meningkatkan imunisasi badan.
3. Anti-sembelit dan meningkatkan fungsi pencernaan. Teh Luobuma mengandungi asid amino, asid organik dan nutrisi lain, dapat merangsangkan biosintesis asid perut dan perembesan bendalir. Oleh itu, ia berkesan terhadap sistem pencernaan, sistem limpa dan hati. Asid amino dalam teh dapat merangsang perembesan perut, menambah selera makan dan meningkatkan fungsi pencernaan kerana Teh Luobuma mengandungi vitamin B kompleks dan minyak aromatic.
4. Menurunkan asid lipid. Teh Luobuma mengandungi molekul bahan aktif yang kurang, ia mudah larut dan mudah diserap oleh perut. Teh Luobuma amat berkesan terhadap gangguan lipid dalam kolesterol dan menurunkan paras trigliserida. Sementara itu, peranan penurun lipid tidak menjejaskan penyerapan lipid secara normal pada tubuh.
5. Ia menguatkan fungsi sistem kekebalan tubuh, yang merupakan agen anti-penuaan.  Pengambilan 10g teh Luobuma setiap hari akan meningkatkan immunoglobulin dalam badan.
6. Menenangkan fikiran. Teh Luobuma mempunyai kandungan aktif yang dapat membantu melanjutkan waktu tidur dan memulihkan tenaga badan dengan cepat. Amalan yang berterusan akan membantu meningkatkan kualiti tidur.
7. Kesan anti-inflamasi dan anti-bakteria. Bahan aktif dalam Teh Luobuma dapat mencegah daripada serangan pelbagai bakteria dan meningkatkan daya pertahanan terhadap serangan penyakit.
8. Teh Luobuma mengandungi pelbagai bahan aktif yang dapat meningkatkan sistem imunisasi badan terhadap pelbagai jenis penyakit. Ia juga membantu dalam pembuangan toksin dari hati, anti alergi, anti virus dan pemeliharaan jantung dan hati.
9. Membantu dalam sistem pernafasan. Kandungan aktif dalam Teh Luobuma mempunyai kesan yang baik untuk menghilangkan kahak, berkesan terhadap asma dan masalah bronkitiskronik (masalah sistem penafasan).
10. Memelihara fungsi jantung, melawaskan pembuangan air kencing dan mencegah kencing mania. Quercetin salah satu bahan aktif utama Luobuma, berkesan melawaskan pembuangan air kencing. Teh Luobuma juga mengandungi magnesium yang tinggi, sebanyak 930 mg magnesium dalam setiap 100mg, magnesium berkait rapat dengan rembesan insulin dalam pankreas, di mana  insulin yang dirembeskan oleh pankreas dirangsang oleh pelepasan cholecystokinin, dan keaktifan cholecystokinin pula bergantung kepada kandungan magnesium .

namiconia luobuma tea

Ia dapat membantu dalam:

 • Menyeimbangkan tekanan darah.
 • Anti kanser dan melambatkan kesan penuaan.
 • Anti sembelit dan meningkatkan fungsi pencernaan.
 • Menurunkan asid lipid – menurunkan paras trigliserida.
 • Meningkatkan fungsi kekebalan tubuh.
 • Menenangkan fikiran – meningkatkan kualiti tidur.
 • Anti inflamasi, anti bakteria, anti alergi dan antivirus.
 • Membantu fungsi pembuangan toksin dari hati.
 • Membantu sistem pernafasan.
 • Memelihara fungsi jantung, melawaskan air kecil dan mencegah kencing manis.

Berminat untuk mendapatkan info lanjut mengenai Luobuma Tea Namiconia dan bagaimana untuk mendapatkannya sila hubungi Khairul di +6 012-5396213

Did you like this? Share it:

Subscribe to email feed

 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube

Panggilan percuma se

Salam hormat buat pengunjung blog ini. Hari ini Ahad, jadi ...

Tempahan Tat Nenas R

Mood raya dah kan? Yang pasti biskut raya dan juadah ...

Gano Excel Leaders M

Semalam 19hb. Mei 2017 telah di adakan satu perjumpaan Pemimpin ...

Gano Excel Malaysia

Salam sejahtera semua ! Lama saya tidak dapat update blog ini. ...

Home Meeting Gano Ex

Salam hormat semua. Malam ni saya nak update sikit la ...

Twitter updates

No public Twitter messages.