Khairulaza.com

Tell story, drink coffee & make money online !

Web Hosting

Ganoderma penawar penyakit yang menakjubkan

image_pdfimage_print

Ganoderma Lucidum adalah sejenis cendawan daripada lebih 250 spesis. Ia dipanggil dengan pelbagai nama mengikut masyarakat seperti melayu: cendawan merah, china: ‘lingzhi’, jepun: ‘reishi’ dan korea: ‘yeongji’. Menurut bahasa Greek: ‘ganos’ bermaksud bersinar, manakala ‘derma’ bermaksud kulit.

Ganoderma Lucidum merupakan herba yang digunakan secara tradisional dalam perubatan cina purba seawal pemerintahan Maharaja China yang pertama iaitu Maharaja Qin Shi Huang lebih 5,000 tahun yang lalu. Dalam teks perubatan herba purba china ‘Shen Nong’s Herbal Classic’ mengklasifikasikan Ganoderma Lucidum sebagai Herba Tonik ( Gred 1 ) iaitu ‘Superior Herb’ kerana ia mempunyai unsur ‘Adaptogen’ iaitu tidak bertoksik dan bebas daripada kesan sampingan, tidak spesifik dan bertindak secara menyeluruh dalam memperbaiki kesihatan tubuh badan.

Penyakit Moden dan Ganoderma

Para pakar penyelidik di universiti-universiti China, Taiwan, Korea, Jepun dan Amerika Syarikat telah banyak menjalankan kajian dan penyelidikan moden mengenai Ganoderma Lucidum dan mendapati bahan aktif yang terkandung didalamnya adalah seperti Polisakarida, Germanium Organik, Triterpenoid, Adenosina, Protein, Serabut Diet, Kompleks, Enzim, Alkaloid, Sterol, Asid Lemak, Nukleosida, Nukleotida, RNA, Vitamin dan Mineral.
MINGGUAN MALAYSIA, (AHAD) 3 JANUARI 2008
Pelbagai kajian saintifik, makmal dan klinik telah dijalankan dan mendapati bahan aktif yang terkandung dalam Ganoderma Lucidum amat berkesan sebagai agen anti radang, anti tumor, anti kanser, anti oksidan, anti bakteria, anti virus, agen pelindung hati, membantu menurunkan paras kolesterol darah dan agen penyahtoksin badan.

Kebanyakan kajian yang telah dijalankan di China, Korea, Jepun dan USA terhadap perubatan dan nilai pemakanan Ganoderma Lucidum menunjukkan bahawa ia berfaedah untuk mencegah dan merawat penyakit seperti tekanan darah tinggi, diabetes ( kencing manis ), hepatitis, kanser dan AIDS.

Ladang Ganoderma Terbesar Di Dunia

Malaysia merupakan antara negara penanam dan pengeluar Ganoderma Lucidum utama dunia dan ladang penanaman Ganoderma Lucidum yang terbesar di dunia terletak di Malaysia iaitu di negeri Kedah yang dimiliki oleh Gano Excel.

Untuk menghasilkan Ganoderma Lucidum yang mempunyai kesan teraputik berkualiti tinggi, ia banyak bergantung semasa proses penanamannya kerana ia amat sensitif terhadap persekitarannya. Gano Excel merupakan pakar dalam menghasilkan Ganoderma Lucidum yang berkualiti tinggi dari segi kesan teraputiknya.

Gano Excel menanam Ganoderma Lucidum menggunakan kaedah penanaman secara organik 100% di Ladang Organik Ganoderma Gano Excel yang merupakan ladang penanaman Ganoderma Lucidum terbesar di dunia. Persekitaran ladang yang dikelilingi dengan kebun buah-buahan dan ladang getah yang luas memastikan udara persekitaran yang bersih dan bebas dari pencemaran.

Medium penanaman organik digunakan seperti serbuk kayu getah, beras perang dan sekam padi, kaedah gantungan beg polypropylene serta pengurusan dan kawalan kebersihan tinggi terhadap rumah hijau memastikan lagi penghasilan Ganoderma Lucidum yang berkualiti tinggi.

Tidak cukup dengan itu, Gano Excel begitu komited dalam memastikan penghasilan produk Ganoderma yang berkualiti tinggi apabila Kompleks Kilang Gano Excel yang bertaraf GMP dan HACCP ini menggunakan teknologi tinggi yang memenuhi piawaian standard antarabangsa dalam penghasilan produk Ganoderma Gano Excel dan produk-produk pemakanan kesihatan yang berasaskan Ganoderma Lucidum.

Kehebatan Ganoderma Gano Excel

Ganoderma Gano Excel dikatakan mampu MENGESAN penyakit dan toksin yang tersembunyi dalam badan maka badan akan mengeluarkan simptom untuk membantu kita mengenalpasti tempat yang sakit. Seterusnya Ganoderma Gano Excel akan MEMBERSIH dengan cara menyingkirkan asid urik, asid laktik, kolesterol, lemak, tisu mati dan bahan kimia yang terkumpul di dalam badan melalui Sistem Perkumuhan. Seterusnya badan akan melakukan proses MENYEIMBANG iaitu tubuh badan akan memulihkan dirinya dan mengaktifkan fungsi setiap organ tubuh badan untuk proses MEMBAIKPULIH di mana Ganoderma Gano Excel akan meransang badan memperbaiki dan membina sel dan tisu badan yang rosak serta menguatkan Sistem Imunisasi. Akhir sekali Ganoderma Gano Excel akan MEREMAJAKAN tubuh badan dengan mengekalkan fungsi dan sistem badan ke tahap optimum.

Berikut adalah antara manfaat Ganoderma Gano Excel yang dikatakan memberikan nilai kesihatan terhadap seluruh sistem tubuh badan seperti :-
• Membantu menguatkan sistem imunisasi dan pemulihan.
• Membantu meningkatkan metabolisma badan.
• Membantu memperbaiki dan melancarkan sistem kardiovaskular.
• Membantu menurunkan paras kolesterol darah.
• Membantu menyeimbangkan paras gula dalam darah.
• Membantu meningkatkan tenaga badan.
• Membantu menguatkan sistem penghadaman.
• Berfungsi sebagai agen pelindung hati.
• Raja Penyahtoksin badan.

Berikut adalah antara manfaat Excellium Gano Excel yang dikatakan memberikan nilai kesihatan terhadap seluruh sistem tubuh badan seperti :-
• Membantu perkembangan fungsi otak dan kecerdasan minda.
• Membantu menguatkan sistem ketahanan badan.
• Bertindak sebagai agen anti tumor untuk mencegah ketumbuhan.
• Membantu membersihkan keracunan larutan air dalam badan.
• Membekalkan zat galian bagi keperluan sistem badan.
• Membekalkan oksigen yang tinggi ke dalam badan, sistem saraf dan otak.
• Membantu menurunkan paras gula dalam darah.
• Membantu meningkatkan metabolisma badan.
• Membantu membekalkan tenaga dan menghilangkan kelesuan.
• Membantu meningkatkan kecantikan dan kesihatan kulit.

Pengambilan Dosej:

2 kali sehari, 1-2 kapsul sekali makan untuk dewasa dan kurangkan setengah untuk kanak-kanak Sesuai diambil bersama dengan ubat doktor dan herba lain. Dicadangkan pengambilan Ganoderma diambil bersama Excellium.

Ganoderma ( 90 kapsul ) WM = RM 78.00, EM = RM 83.00
Ganoderma ( 30 kapsul ) WM = RM 30.00, EM = RM 31.50

Excellium ( 90 kapsul ) WM = RM 54.00, EM = RM 57.00
Excellium ( 30 kapsul ) WM = RM 20.00, EM = RM 21.00

Nota : Harga di atas belum termasuk kos kiriman poslaju.

Berminat sila hubungi Khairul +6 011-16746546  untuk tempahan produk secara online …

ganoderma cendawan lingzhi gano excel

 

excellium ganoderma lucidum gano excel cendawan

reshi ganoderma reihi gold cendawan gano excel

Did you like this? Share it:

23 Responses so far.

 1. sim ham xin says:

  Good medicine

 2. azman says:

  Nak tanya, produk yang dikeluarkan ada sijil halal dari JAKIM tak.

 3. evi says:

  Saya berasal dari indonesia..mau Tanya anak saya berumur 4tahun..dia menderita nephrotic syndrome..penyakit sering kambuh dia Kena penyakit ini dari umur 1 tahun 8 bulan..sekarang protein urinenya negative. Apakah ganoderma ini bisa menyembuhkannya secara total?apakah penggunaannya sampai masa yang lama? Bagaimana Cara mendapatkan herbal ini?apa di indonesia tidak memiliki branch office?terimakasih atas bantuannya… Salam evi,indonesia

  • coachkhairul says:

   Saya ganoderma boleh di cuba untuk mengatasi masalah yang sedang di hadapi. Gano excel punyai branch di Indonesia.

 4. arslan says:

  Salam
  Saya berminat nk beli ada stok tak

 5. Asmidah says:

  Hi Khairul,

  saya hendak beli, bagaimana cara menempah nya.
  saya di Singapura. do Johor Bahru ada cawangannya tak, kalau ada di mana dan boleh berikan alamatnya.

  terimah kasih.

 6. hasnim says:

  mcm mane nak order yee

 7. Huda says:

  Apakah ganoderma dpt merawat sel darah putih berlebihan

 8. Nasri says:

  Kat mana nak dapatkan produk ni?cam ner nak jadi ahli?

 9. Khairul says:

  Salam
  bolehkah pegidap gout mengambil produk Gano ini?

  • coachkhairul says:

   Salam En. Khairul. Ya boleh mengambil set asas Ganoderma iaitu Ganoderma dan excellium. Jika memerlukan maklumat lanjut hubungi saya di 011-16746546

 10. Suraya says:

  Klu pregnant bole mkn eclium x

  • coachkhairul says:

   Salam Puan Suraya. Ya boleh mengamalkan excellium. Ianya amat baik untuk kesihatan Puan dan juga bayi di dalam kandungan. Jika inginkan info lanjut hubungi saya melalui talian 011-16746546

 11. Mazlan Abdullah says:

  En Khairu , doktor sahkan saya ada tumor dalam otak , bolih kah produk ini menyelesai kan nya , dengan mengecut kan nya atau bagaimana dan ada tak testimoni nya …. Tq , Mazlan Abdullah.

  • coachkhairul says:

   En. Mazlan boleh mencuba kerana ganoderma adalah supplemen atau herba dari bahan semulajadi. Untuk info lebih lanjut En Mazlan sila hubungi saya di 011-16746546


Subscribe to email feed

 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube

Panggilan percuma se

Salam hormat buat pengunjung blog ini. Hari ini Ahad, jadi ...

Tempahan Tat Nenas R

Mood raya dah kan? Yang pasti biskut raya dan juadah ...

Gano Excel Leaders M

Semalam 19hb. Mei 2017 telah di adakan satu perjumpaan Pemimpin ...

Gano Excel Malaysia

Salam sejahtera semua ! Lama saya tidak dapat update blog ini. ...

Home Meeting Gano Ex

Salam hormat semua. Malam ni saya nak update sikit la ...

Twitter updates

No public Twitter messages.